Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Нарыхтоўка садавіны і ягад

    ВАРЭННЕ З АЙВЫ ЗВЫЧАЙНАЙ

    1 варыянт.

    - 1 кг айвы,

    -1,1-1,2 кг цукру,

    -1 л адвара,

    -2 г цытрынавай кіслаты на 1 л сіропу.

    Прамыць, ачысціць айву ад лупіны. Разрэзаць на долькі таўшчынёй 2 см і бланшаваць у кіпені 15-20 хвілін да размякчэння, пасля чаго адразу ж апусціць у халодную ваду.

    У бланшыровачнай вадзе адварыць знятую лупіну, асяродак і на адвары прыгатаваць цукровы сіроп.

    Падрыхтаваныя долькі айвы заліць гарачым сіропам на 3-4 гадзіны, а затым варыць варэнне ў 4 прыёма, па 5-7 хвілін, з перапынкамі па 6-8 гадзін.

    У канцы варкі дадаць цытрынавую кіслату.

    2 варыянт.

    - 1 кг вычышчанай айвы,

    -1,2 -1,3 кг цукру,

    -дзве траціны шклянкі вады.

    Парэзаную на долькі айву бланшаваць у кіпені, пакуль долькі не стануць ліпкімі (1 кг долек на 2-3 л вады).

    Затым адкінуць на сіта і даць вадзе сцячы. На адвары прыгатаваць цукровы сіроп, пакласці ў яго бланшаваныя долькі айвы, даць закіпець некалькі разоў, перыядычна падтрасаючы таз і здымаючы плеўку.

    Калі айва стане мяккай, перакласці яе на талерку, даць астыць, затым паскладаць у слоікі і заліць сіропам.

    Прыгатаваная такім чынам айва мае ружовы колер, а сіроп цёмна-жоўты.

    3 варыянт.

    Падрыхтоўваем сіроп з 1 кг цукру і 2 шклянак вады. Бяром 2 буйныя айвы, выціраем чыстай анучкай, стругаем нажом і кідаем у кіпячы сіроп.

    Стругаць трэба вельмі хутка, каб не пацямнела габлюшка айвы. Размешваем з сіропам і пакідаем варыцца на моцным агні.

    Гатовасць пазнаём пры дапамозе кроплі: калі кропля сіропу, апушчаная на кавалачак цукру, не расплываецца, то варэнне гатова.

    За 3 хвіліны перад здыманнем з агню дадаем палову гарбатнай лыжачкі тоўчанай цытрынавай кіслаты, растворанай у лыжцы гарачай вады.

    4 варыянт.

    Ставім на агонь таз з 2 кг цукру і 4 шклянкамі вады. Кіпяцім, пакуль сіроп не дасягне сярэдняй гушчыні.

    За гэты час ачысціць 1 кг айвы, загарнуць, каб не счарнела, у сурвэтку, змочаную ў салёнай вадзе.

    Як толькі сіроп будзе гатовы, нарэзаць айву лустачкамі, апусціць у таз і варыць да патрэбнай гушчыні.

    Катэгорыя: Нарыхтоўка садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (26.07.2014)
    Праглядаў: 368 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar