- мука - 500г
- сухія дрожджы - 20г
- маргарын - 50г
- цукровы пясок - 2 дзес..л.
- солб - 1 г.л.
- яйка - 1 шт.
- малако - 1 шклянка
- яйка (жаўток) - 1 шт.
Прыгатуйце дражджавое цеста, растойце яго ў гарачым месцы 20 - 25 хвілін і, склаўшы цеста ўдвая, прыгатуйце доўгія кноты. Ад гэтых кнотаў адрэжце кавалачкі велічынёй з яйка, акругліце і дайце пастаяць яшчэ 15 хвілін. Нашмаруйце алеем і раскачайце гэтыя кавалачкі цеста дыяметрам да 20 см. Нашмаруйце іх зверху маргарынам і, згортваючы з аднаго канца, надайце форму рулона. Акругліце, закручваючы і з’ядноўваючы канцы, надайце форму абаранка. Раскласці абаранкі на змазаную алеем бляху, пакіньце прыкладна на 25 - 30 хвілін падняцца. Пасля гэтага нашмаруйце зверху яечным жаўтком і, упрыгожыўшы дамаскай чарнушкай, пячыце прыкладна 15 - 20 хвілін у духоўцы нагрэтай да 200°С.
|