- вада - 3 шклянкі
- алей - 1 шклянка
- мука з мацы - 3 шклянкі
- яйка - 6 шт.
- цукровы пясок - 2 ст. л.
- карыца -1 г. л
- соль - 1/2 г. л.
Мацу стаўчы ў ступе ці прапусціць праз мясасечку. Ваду, масла, сталовую лыжку цукровага пяску, соль перамяшаць і закіпяціць. Заліць гарачай сумессю мукі з мацы, посуд накрыць вечкам і даць астыць. У астыўшае цеста пакласці 6 яйкаў, добра вымесіць. Зрабіць невялікія абараначкі, пасыпаць карыцай, змяшанай з цукрам і выпякаць у духавой шафе на лісце, злёгку змазаным маслам, на сярэднім агні 10-15 хвілін да румянага колеру.
|