- мука – 400 г
- цукар – 100 г
- яйка - 1 шт.
- сліўкі ці малако - 1/2 шклянкі
- сметанкавае масла – 100 г
- цэдра - па густу,
-ванілін - па густу.
Мяккую муку ўсыпаць на стол, зрабіць ямку, пакласці цукар, дадаць яйка, сліўкі ці малако. Дадаць сметанкавае масла. Адбіць качалкай, дадаць цэдры і ванілі, змяшаць цеста, мясіць не трэба. Раскачаць у выглядзе тонкай каўбасы, наразаць на часткі і яшчэ раскачаць рукамі без мукі, злучыць абодва канца, прыдаць форму абаранкаў, пакласці на ліст змазаны маслам, вышмараваць яйкам, пасыпаць цукрам і паставіць пячы
|