-500 г ялавічыны,
-1/4 качана капусты,
-4 бульбіны,
-1 буйны бурак,
- 25 г сметанкавага масла,
-2 памідора або 0,5 шклянкі таматавай пасты,
-0,5 шклянкі смятаны,
-1 морква,
-1 корань пятрушкі,
-2 цыбуліны,
-1 ст. лыжка 3%-вага воцату,
-2 г. лыжкі цукру,
- 3 лаўровых ліста,
-4-5 зубчыкаў часныку,
-5-6 гарошын чорнага перцу,
-1 ст. лыжка зеляніны пятрушкі.
Боршч рыхтуюць на касцяным і мясным булёне, мяса падаюць разам з баршчом. Бурак патушыць з воцатам, часткай сала або тлушчам, знятым з паверхні булёна, цукрам і памідорамі або таматавай пастай.
Цыбулю, моркву, карэнні пятрушкі, нарэзаныя саломкай, абсмажыць на сметанкавым маслі. Бульбу і капусту варыць у булёне не больш 15 хвілін, затым дадаць да іх тушаны бурак і смажаніну з цыбулі і карэнняў.
Варыць яшчэ 10 хвілін, дадаць масла і рэзкія затаўкі, затым заправіць боршч зелянінай пятрушкі і часныком, цёртымі з салам. Перад падачай на стол заправіць смятанай.
|