-500 г свініны,
-250 г бурака,
-600 г бульбы,
-1 корань морквы,
-1 корань пятрушкі,
-1 цыбуліна,
-300 г шчаўя,
-300 г шпінату,
-1 ст. лыжка пшанічнай мукі,
-2 яйкі,
-4 ст. лыжкі смятаны,
-1 г. лыжку цукру,
-1 ст. лыжка 9 %-вага воцату,
-3-4 ст. лыжкі сметанкавага масла,
-2 ст. лыжкі дробна нарэзанай зялёнай цыбулі,
-2 л вады,
-зеляніна кропу,
-соль,
-перац - па густу.
Свініну заліваюць халоднай вадой і вараць да гатовасці, булён працэджваюць. Бурак чысцяць, наразаюць саломкай, соляць і тушаць да гатовасці з даданнем воцату, цукру і булёна.
Моркву, пятрушку і цыбулю чысцяць, наразаюць саломкай, пасеруюць на сметанкавым масле і змешваюць з пасераванай на масле мукой, разведзенай булёнам.
У кіпячы булён кладуць вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, вараць 10-15 хвілін, пасля чаго дадаюць тушаны бурак, пасераваныя карэнні, цыбулю і муку з булёнам, перабраныя, прамытыя ў халоднай вадзе і дробна нарэзаныя шпінат і шчаўе, лаўровы ліст, соль і вараць да гатовасці.
Пры падачы на стол у талерку з баршчом кладуць кавалак варанай свініны, нарэзаныя вараныя яйкі, смятану, дробна нарэзаную зеляніну кропу і зялёную цыбулю.
|