- рэдзька (з бацвіннем) - 1 шт.
- ржаны хлеб (чэрствы) – 100 г
- вада - 1 л
- алей - 3 ст.л.
- зялёная цыбуля,
-соль - па густу.
Рэдзьку адлучыць ад лісцяў, ачысціць, вымыць і нацерці на буйнай тарцы. Лісце і зялёную цыбулю дробна пасекчы асобна адзін ад аднаго. У кіпячую ваду дадаць соль, лісце рэдзькі, давесці да кіпення і астудзіць. У адвар пакласці падрыхтаваную рэдзьку, зялёную цыбулю, кавалачкі ржанога хлеба, алей, соль. Па жаданні замест рэдзькі можна выкарыстоўваць бручку ці рэпу
|