Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ЦЮРЫ

    Цюра - гэта вадкая халодная страва, прыгатаваная без дапамогі агню, спехам. Тое, што цюра простая ў параўнанні з астатнімі супамі, а таксама адсутнасць у цюрах мяса і тлушчаў стварыла ім "славу" стравы для беднякоў, а гэта, у сваю чаргу, прывяло да таго, што цюр стала чужацца рэстаранная кухня. Hа самай справе цюра - танная, смачная і зручная ў хатнім побыце страва, якую трэба ўмець рыхтаваць старанна і з выкананнем вызначаных правіл. Асноўныя кампаненты ў цюрах - хлеб і квас. Хлеб пры гэтым павінен быць заўсёды свежым, мяккім, абрэзаным ад скарынак і лепш за ўсё падагрэтым у духоўцы і затым нарэзаным дробнымі кубікамі. Квас павінен быць кіслым, г.зн. белым ці светлым хлебным квасам, прызначаным для першых страў. Зменны кампанент у цюрах - гародніна, або дробназмеленая нарэзаная, або нацёртая на тарцы. Hарэзка павінна быць вельмі тонкай, акуратнай, нацёртая толькі на дробнай тарцы. Па гэтай гародніне цюры і носяць свае назвы - цюра з цыбуляй, цюра з хрэнам, цюра з рэдзькай і г.д. Цюра - тыповая дамашняя страва: яе трэба з'ядаць адразу ж пасля падрыхтоўкі і нельга падрыхтоўваць зараней і празапас. Акрамя таго, цюру неабходна абмешваць свежай рэзкай травой - кропам, салерай і г.д. Толькі пры гэтых умовах цюра будзе смачнай, прыемнай стравай. Ужываюць цюры звычайна ўлетку, у гарачыя дні, пры адсутнасці апетыту, калі патрабуецца аперытыў, а таксама пры стомленасці, пасля лазні, пры катары. Цюры таму можна разглядаць як свайго роду вадкія закускі. Па тыпу цюр можна падрыхтоўваць супы-закускі на аснове розных агароднінных сокаў - маркоўнага, таматавага і г.д.

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (27.06.2014)
    Праглядаў: 302 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar