-косткі ялавічныя - 500 г
-бульба - 9 шт.
-кабачок - 0.5 шт.
-морква - 1 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 галоўка
-корань пятрушкі - 1 шт.
-масла сметанкавае - 3 ст. лыжкі
-смятана - 4 ст. лыжкі
-памідоры - 2 шт.
-лаўровы ліст - па густу
-зеляніна - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
З костак падрыхтоўваюць булён і працэджваюць. У кіпячы булён кладуць вычышчаную і нарэзаную долькамі бульбу, вараць 3-5 хвілін, дадаюць вычышчаныя і нарэзаныя долькамі кабачкі і вараць яшчэ 5-10 хвілін. Пасля гэтага кладуць пасераваную, нарэзаную саломкай цыбулю, моркву і пятрушку, нарэзаныя долькамі свежыя памідоры, соляць, запраўляюць перцам, лаўровым лістом і вараць 3-5 хвілін. Пры падачы на стол у талерку з юшкай кладуць смятану і дробна нарэзаную зеляніну пятрушкі ці кропу.
|