-бульба – 9 шт.
-корань морквы – 1 шт.
-корань пятрушкі – 1 шт.
- цыбуля рэпчатая – 1 галоўка
-гарошак зялёны - 0.5 шклянкі
- масла сметанкавае - 0.33 ст. лыжкі
-яйка (жаўток) – 2 шт.
-сліўкі - 0.25 шклянкі
-ці малако - 0.25 шклянкі
-зеляніна - па густу
-соль - па густу
Моркву, пятрушку і рэпчатую цыбулю чысцяць, наразаюць дробнымі кубікамі і пасеруюць на сметанкавым масле. У кіпячую ваду кладуць вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу, даюць закіпець, дадаюць прамыты свежы зялёны гарошак, пасераваныя карэнні, цыбулю і вараць 15 хвілін. У канцы варкі суп соляць і, зняўшы з агню, запраўляюць сумессю малака ці слівак з жаўткамі. Пры падачы на стол суп у талерцы пасыпаюць дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі ці кропу.
|