-вада - 2.5 л
-курыца - 1 кг
- масла сметанкавае - 100 г
-вяндліна - 250 г
-ялавічына - 250 г
-цяляціна - 250 г
-морква - 2 шт.
-корань пятрушкі - 1 шт.
-корань салеры - 1 шт.
-булачка - 200 г
-жаўток - 2 шт.
-смятана - 0.6 шклянкі
-зеляніна пятрушкі - 1 ст. лыжка
-лаўровы ліст - 1 шт.
-перац чорны гарошкам - 3-5 гарошын
-соль - па густу
Курыцу прамыць, вытрыбушыць і адлучыць мяса ад костак. З курыных трыбухоў, костак і шыйкі сварыць булён з даданнем лаўровага ліста і чорнага перцу і працадзіць яго. Усе віды мяса дробна нарэзаць. Моркву і карэнні пачысціць, спаласнуць, здрабніць, скласці ў патэльню, дадаць мясапрадукты і насечанае маленькімі кавалачкамі сметанкавае масла і падсмажыць, памешваючы. Булку размачыць у невялікай колькасці булёна, злучыць з абсмажаным мясам і гароднінай і прапусціць усё праз мясасечку. Сырыя яечныя жаўткі размяшаць са смятанай, злучыць з атрыманым фаршам, добра перамяшаць, выкласці ў гарачы працэджаны булён і добра выгрэць, не даводзячы да кіпення. Пры падачы пасыпаць зелянінай пятрушкі.
|