-90 г аўсяных шматкоў 'Геркулес',
-230 г вады,
-5 г цукру,
-2-3 г солі,
-скарыначка чорнага хлеба,
-5 г сметанкавага масла.
Аўсяныя крупы або муку 'Геркулес' заліць халоднай вадой, змяшаць, посуд зачыніць вечкам і пакінуць на суткі. Затым масу працадзіць і адціснуць. У атрыманую вадкасць (аўсянае малачко) пакласці скарыначку чорнага хлеба і пакінуць у цеплыні на суткі. Заквашаную вадкасць зліць, дадаць у яе цукар. Кіпяціць да стварэння густой масы, бесперапынна памешваючы. Гарачы кісель разліць у формы або талеркі, астудзіць і разрэзаць на порцыі. Падаецца з халодным малаком.
|