-З л таматавага соку з мякаццю,
-80-100 мл сталовага воцату,
-150 г цукру,
-20 г солі,
-50 г каранёвай пятрушкі,
-50 г салеры,
-10 г часныку,
-1-2 г молатага чорнага перцу,
-0,5 г гваздзічкі,
-0,5 г карыцы.
Прыгатаваць таматавы сок з мякаццю, выліць у эмаляваны рондаль і варыць на слабым агні да загушчэння. Карэнні пятрушкі і салеры ачысціць, дробна нарэзаць, дадаць здробнены часнык і расцерці сумесь драўляным песцікам да атрымання аднастайнай масы. Расцёртыя карэнні дадаць у таматавую масу, у канцы варкі дадаць яшчэ соль, цукар і воцат. Сухія рэзкія затаўкі апусціць у масу ў марлевым мяшэчку на 10- 15 хвілін. Калі маса ўварыцца да паловы першапачатковага аб'ёму, разліць яе ў гарачым выглядзе ў слоікі і стэрылізаваць у кіпячай вадзе: паў-літровыя слоікі - 3-5хвілін, літровыя - 8- 9 хвілін.
|