-2 чырвоных цыбуліны,
-2 зубка часныку,
-250 г духмяных таматаў,
-2 ст. л. аліўкавага алею,
-1 г. л. мацярдушкі,
-2 лаўровых ліста,
-соль па густу,
-перац па густу,
-300 г баклажанаў,
-0,5 струка вострага перцу "Чылі".
Цыбулю і часнык пачысціць і дробна парэзаць. Таматы вымыць, парэзаць на кавалачкі і здрабніць у міксеры да кансістэнцыі пюрэ. Разагрэць 1 г. л. алею і абсмажыць цыбулю да празрыстасці. Дадаць часнык, таматы, мацярдушку і лаўровы ліст. Соус на маленькім агні рыхтаваць 8 хвілін, затым пасаліць, паперчыць. Баклажаны вымыць, ачысціць і парэзаць на кавалачкі. Пакінуты алей разагрэць і абсмажыць у ім баклажаны з перцам, дадаць у таматавы соус. Усё рыхтаваць 15 хвілін і калі трэба дадаць перац і соль. Соус ужываецца з макаронамі, бульбай, рысам і кашамі. Для працяглага захоўвання гарачы соус разліць у падрыхтаваныя стэрылізаваныя шкляныя слоікі і закатаць. Захоўваць у цёмным халодным месцы.
|