-дзічына (выразка) - 1 кг
-шпік - 75 г
-віно сухое - 1/2 шклянкі
Для марынаду:
- 5 л вады
-цукар - 60 г
-перац духмяны - 40 г
-гваздзіка - 2 г
-перац чорны молаты - 2 г
-каляндра - 3 г
-воцат 6% - 100 г
-рэзкія затаўкі (завязаныя ў марлю)
Мяса чысцяць, мыюць і апускаюць на 3-4 сутак у марынад. Затым кіпяцяць 0,5 гадзіны. Дробна рэжуць сала, растопліваюць на патэльні ці ў качачніцы, змяшчаюць туды марынаваную паляндвіцу і абсмажваюць яго на ўмераным агні, пакуль мяса не набудзе залацісты колер. Ва ўтварыўшыйся булён уліваюць віно і 1/2 шклянкі марынаду. Дадаюць солі і перцу па густу і тушаць пад вечкам каля 1 гадзіны. Затым соус зліваюць, працэджваюць і падаюць асобна ў соусніку. Гэтак жа можна прыгатаваць і мяса кабана.
|