Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Стравы з садавіны і ягад

    ПЕЧАНЫЯ ЯБЛЫЧКІ З ГРЭЧКАЙ

    -грэчка хуткай падрыхтоўкі - 1/2 пакуначка

    -вялікія яблыкі - 2 шт.

    -карыца - 1 ст. л.

    -цукар карычневы - 1/2 шклянкі

    -арэхі грэцкія - 50 г

    -мята - маленькі пучок

    -мёд - 4 г. л.

    -вада - 1 л

     

    Крок 1

    Адварыць грачаныя крупы.

    Крок 2

    Яблыкі разрэзаць напалову, пакласці ў рондаль з вадой

    (вада можа пакрыць яблыкі не цалкам), дадаць 5 ст. л. цукру і карыцы.

    Варыць на невялікім агні прыкладна 10 хвілін,

    не даводзячы да гатовасці.

    Крок 3

    Выкласці яблыкі на талерку.

    Пакінуты сіроп уварваць на вялікім агні ў рондалі без вечка.

    З яблыкаў выняць асяродак і запоўніць яго грачанымі крупамі.

    Затым перакласці яблыкі ў форму для запекання.

    Зверху на грэчку выліць па 1 г. л. мёда і карычневага цукру

    і паставіць яблыкі ў папярэдне разагрэтую

    да 200°C духоўку на 15 хвілін.

    Крок 4

    Калі вада ў рондалі значна ўварыцца, высыпаць туды пакінуты цукар

    і яшчэ трохі праварыць (у выніку ў мяне выйшла каля 300 мл сіропу).

    На гатовыя яблыкі выкласці папярэдне абсмажаныя грэцкія арэхі.

    Сіроп астудзіць, дадаць у яго мяту і падаць на стол разам з яблыкамі.

    Спалучэнне мяты, карыцы

    і яблычнага сіропу атрымліваецца вельмі цікавым.

    Катэгорыя: Стравы з садавіны і ягад | Дабавіў: wawkalaki (09.12.2014)
    Праглядаў: 342 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar