Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 5
    Гасцей: 5
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Закускі

    БУЖАНІНА ПА-НЯМЕЦКУ

    -свіны кумпяк - 2,5-2,8 кг

    -цыбуля - 1-2 шт.

    -морква - 1 шт.

    -часнык - 3-4 зубчыка

    -сала - 50 г

    -варэнне слівовае кіслае - 3-5 ст.л.

    -соль - па густу

    -чорны молаты перац - па густу

     

    Свіны кумпяк нашпігуйце тонкімі брусочкамі морквы, сала і часныку - раўнамерна з усіх бакоў і абатрыце соллю і свежазмеленым чорным перцам. Цыбулю пачысціце і парэжце кольцамі таўшчынёй 3-4 мм. Кольца не падзяляйце. Увесь кумпяк абкладзіце цыбульнымі кольцамі - як мага шчыльней, каб не было дзірачак, шчыльна закруціце ў харчовую плёнку, пакладзіце мяса ў талерку і прыбярыце на самую ніжнюю паліцу ў халадзільнік на 5 дзён. Мінімум - на тры. Па заканчэнні гэтага тэрміна выміце мяса з халадзільніка, дайце яму нагрэцца да пакаёвай тэмпературы, зніміце плёнку і цыбулю і выкіньце іх. Форму для запекання вышмаруйце сметанкавым маслам, змесціце ў яе кумпяк, шчыльна накрыйце яго фальгой - і адпраўце ў разагрэтую да 220-240°С духоўку. Час запекання разлічваецца наступным чынам: 1 гадзіна на 1 кілаграм мяса. Г.зн. калі кавалак у вас 2 кг 800 г, то запякаць яго трэба прыкладна 2 гадзіны і 40 хвілін. Калі пройдзе дзве траціны часу, мяса выміце з духоўкі, прыбярыце фальгу і нашмаруйце яго слівовым павідлам. Гэта надасць залацістую скарыначку бужаніне. Пасля гэтага вярніце мяса ў духоўку даймацца.

    Катэгорыя: Закускі | Дабавіў: wawkalaki (27.06.2014)
    Праглядаў: 395 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar