Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Закускі

    ЗАЛІЎНАЯ БУЖАНІНА

    -бужаніна - 500 г

    -косці свіныя - 1 кг

    -морква - 2-3 шт

    -цыбуля - 2-3 шт

    -корань салеры - 1 шт

    -памідоры - 2 шт

    -агурок - 2 шт

    -перац салодкі - 1 струк

    -жэлацін - 40 г

    -кроп - 50 г

    -гарчыца - 2 ст. лыжка

    -воцат - 1 ст. лыжка

    -лаўровы ліст - 2 шт

    -гваздзіка (бутон) - 1 шт

    -перац чорны - 3-4 гарошына

    -перац чорны молаты - па густу

    -соль - па густу

     

    Моркву ачысціць, вымыць, нарэзаць кружочкамі. Корань салеры ачысціць, вымыць, буйна нарэзаць, апырскаць воцатам. Цыбулю нарэзаць кольцамі. Жэлацін размачыць у ледзь цёплай вадзе. Косці вымыць, заліць халоднай падсоленай вадой. Варыць на працягу 2 гадзін, час ад часу здымаючы пену, затым пакласці моркву, корань салеры і цыбулю. Варыць яшчэ на працягу 20 хвілін. Пасля гэтага косткі, цыбулю і карэнні выняць з булёна. Булён працадзіць, пакласці ў яго лаўровы ліст, перац гарошкам і гваздзіічку. Пракіпяціць на слабым агні на працягу 10 хвілін, а затым ізноў працадзіць. Злучыць яго з набраклым жэлацінам, давесці да кіпення і зняць посуд з агню. Памідоры вымыць, абсушыць, нарэзаць тонкімі долькамі. Кроп вымыць, абсушыць, дробна нарэзаць. Салодкі перац вымыць, ачысціць ад насення і перагародак, нарэзаць кольцамі. Агуркі вымыць, абсушыць, нарэзаць тонкімі долькамі. Бужаніну нарэзаць парцыённымі кавалкамі, пакласці іх у адзін шэраг у форму, зверху змесцаваць цыбулю, корань салеры, моркву. Заліць булёнам і паставіць у прахалоднае месца на 4-5 гадзін, пакуль жэле не застыне. Гатовае заліўное разрэзаць, паперчыць па густу, вышмараваць гарчыцай. Упрыгожыць памідорамі, перцам, агуркамі, пасыпаць кропам.

    Катэгорыя: Закускі | Дабавіў: wawkalaki (27.06.2014)
    Праглядаў: 386 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar