-500 г макарон у выглядзе спіралек
-соль
-400 г шампіньёнаў
-2 памідора
-300 г зялёнага гарошку глыбокай замарозкі
-500 г паляндвіцы грудкі індычкі
-3 стал. лыжкі алею
-перац
-1 пучок пятрушкі
-250 г тлустай смятаны
-250 г цёртага сыра эмменталь
1. Варыць макароны ў кіпячай падсоленай вадзе каля 5 хвілін. Перакласці ў сіта і даць сцячы.
2. Шампіньёны пачысціць і нарэзаць тонкімі лустачкамі. Памідоры памыць і нарэзаць буйнымі кубікамі. Тое і іншае змяшаць з макаронамі і гарошкам. Нагрэць духоўку да 200'.
3, Спаласнуць грудку індычкі халоднай вадой. абцерці насуха і нарэзаць кубікамі. З усіх бакоў абсмажыць у гарачым алеі каля 7 хвілін. Пасаліць, паперчыць і змяшаць з макароннай сумессю.
4. Пятрушку памыць, атрэсці ад вады і дробна нарэзаць. Змяшаць са смятанай, цёртым сырам і макароннай масай. Заправіць спецыямі. Перакласці запяканку ў старанна прамасленую форму. Запякаць у духоўцы каля 30 хвілін.
|