Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Запяканка

    РЫСАВАЯ ЗАПЯКАНКА З ПЯЧОНКАЙ

    -рыс- 1 шкл.

    -пячонка ялавічная - 0.5 кг

    -яйка курынае - 2 шт

    -сліўкі ці малако - 1.3 шкл.

    -маянэз- 2 шкл.

    -морква - 1 шт.

    -цыбуля рэпчатая- 1 шт.

    -часнык (па жаданні) - 2 зуб.

    -сыр цвёрды- 2 шкл.

    -зеляніна (пятрушка + салера) - 1.2 пуч.

    -соль

    - чорны і духмяны перац

    -мушкатавы арэх -малако

     

    Рыс адварыць. З пячонкі зняць плёнкі, прамыць, прапусціць праз мясасечку. Цыбулю і часнык дробна нарэзаць, не змешваючы, моркву нацерці. Яйкі злёгку ўзбіць з малаком, 2 ст. лыжкамі маянэза, соллю і перцам.

    Цыбулю і моркву спасераваць у алеі, дадаць сліўкі, выпарыць лішнюю вадкасць, адставіць. Пячонку змяшаць з дробна рэзаным часныком, пакінутым маянэзам, соллю, спецыямі (не забывайце мушкатавы арэх!), дробна нарэзанай зелянінай.

    Духоўку паставіць на нагрэў да 200 - 210 С. Форму вышмараваць маслам і абсыпаць сухарамі (ці манкай). Выкласці 1 /2 частку варанага рысу, паліць 1 /2 яечнай сумесі, пакласці некалькі кавалачкаў сметанкавага масла.

    На рыс выкласці пячоначны фарш, на фаршы размеркаваць гароднінную пасероўку і накрыць пакінутай часткай рысу.

    Заліць яечнай сумессю, паставіць у нагрэтую духоўку на 20 - 25 хвілін. Выняць, пасыпаць цёртым сырам і запякаць яшчэ 10 - 15 хвілін.

    Катэгорыя: Запяканка | Дабавіў: wawkalaki (26.08.2014)
    Праглядаў: 333 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar