- яйка - 8 шт.
- морква - 200 г
- салера (корань) - 2 шт.
- кальрабі - 200 г
- зялёная цыбуля (пёры) - 2 шт.
- мангольд - 350 г
- часнык - 1 зубчык
- алей - 2 ст. л.
- молаты чорны перац - па густу
- соль
- сметанкавае масла - 50 г
- мука - 50 г
- малако - 500 мл
- мушкатавы арэх - па густу
- сыр гауда (цёрты) - 125 г.
Яйкі варыць 5 хвілін і ачысціць. Салеру нарэзаць дробнымі кубікамі, моркву нашаткаваць, кальрабі нарэзаць саломкай, мангольд - палоскамі, зялёную цыбулю - тонкімі кольцамі.
Часнык пасекчы. Гародніну 15 хвілін пасераваць у алеі, дадаць спецыі. Падрумяніць муку ў сметанкавым масле, ўліць малако, пракіпяціць 10 хвілін, пасаліць і паперчыць.
Трохі соуса ўліць у форму, пластамі пакласці гародніну і яйкі, заліць рэшткай соусу. Пасыпаць цёртым сырам і запякаць 15 хвілін у духоўцы пры 220°С.
|