-яйка (жаўток і бялок) - 2 шт.
-цукровая пудра – 175 г
-малібу (какосавы лікёр) - 3 ст.л.
-сліўкі (для ўзбівання) - 400 мл для соусу з манга:
-манга (вычышчаныя ад костачкі і лупіны) - 2 шт.
-какос (сушоны, падсмажаны на сухой патэльні) - 2 ст.л.
Вышмараваць маслам форму для кекса ёмістасцю 900 г і пакрыць харчовай плёнкай. Ўзбіць бялкі з дробкай солі ў моцную пену. Пакласці 125 г цукру ў рондаль з 4 ст. л вады і павольна награваць, каб цукар растварыўся. Калі цукар растворыцца, павялічыць агонь і кіпяціць 3 хвіліны. Не выключаючы міксера, тонкім струменьчыкам ўліць цукровы сіроп. Ўзбіваць на максімальнай хуткасці 5 хвілін, пакуль усё не астыне. У іншай місцы ўзбіць жаўткі з пакінутым цукрам. Дадаць лікёр. Ўзбіць сліўкі, пакуль яны не будуць трымаць форму. Акуратна змяшаць жаўткі са сліўкамі. Дадаць у сумесь бялкі. Пераліць сумесь у падрыхтаваную форму і разраўняць зверху. Пакласці манга ў кухонны камбайн і ўзбіць. Паліць пюрэ-мангам сумесь зверху і відэльцам стварыць мармуровы эфект. Пасыпаць какосам і замарозіць. Марозіць 3 гадзіны
|