-2 яйкі,
-2,5 ст. лыжкі цукру для марозіва,
-2 ст. лыжкі кававай эсэнцыі,
-0,5 шклянкі тлустых слівак.
Жаўткі адлучыць ад бялкоў. Ўзбіць бялкі да вельмі густой пены, дадаючы цукар для марозіва і ўвесь час узбіваючы. Ўзбіць яечныя жаўткі з кававай эсэнцыяй і паступова дадаць да яечных бялкоў, не перастаючы ўзбіваць. Злёгку ўзбіць сліўкі і дадаць да яечнай сумесі. Выкласці ў квадратную форму ёмістасцю 875 мл і замарозіць. Для разнастайнасці можна дадаць ў сліўкі 50 г здробненых лясных арэхаў, ці гэтулькі ж здробненай мерэнгі ці міндальнага печыва.
|