-трускаўка - 250 грам
-сліўкі высокай тлустасці - 250 мл
-шакалад белы - 100 грам
-яйка - дзве штукі. і для цеста - дзве штукі.
-бананы - дзве штукі.
-сок цытрынавы - тры сталовых лыжкі
-цукровая пудра - адна сталовая лыжка
-мука пшанічная - тры сталовых лыжкі
-малако - 100 мл
-ванільны цукар - дзве гарбатных лыжкі
-масла топленае - адна сталовая лыжка
Для цеста малако падагрэем, злучым з яйкамі, ванільным цукрам і соллю. Усыплем муку, размяшаем цеста да аднастайнай кансістэнцыі і пакінем на 30 хвілін, накрыўшы сурвэткай. Спячом блінцы, змазваючы патэльню топленым маслам. Шакалад растопім на вадзяной лазні. Бананы нарэжам кавалачкамі, зробім з іх пюрэ, дадаўшы цытрынавы сок. Яйка ўзаб'ём, дадзім шакалад і пюрэ, перамяшаем. Ягады нарэжам кавалачкамі, дадзім ў масу, увядзём ўзбітыя сліўкі і ўзаб'ём яшчэ раз. Прастакутную форму для кекса даўжынёй 30 см засцелем плёнкай і выкладзем палову блінцоў, на іх роўным пластом размяркуем фруктовую масу, зверху пакладзём другую палову блінцоў. Змесцім на 6 гадзін у маразільную камеру. Пры падачы парфэ нарэжам лустачкамі, пасыплем цукровай пудрай.
|