-абрыкосы - 600 грам
-цукар - 250 грам
-лікёр амарэтто - дзве сталовых лыжкі
-жэлацін - 8,5 г
-ваніль - 3 струка ці ванілін на кончыку нажа
-яечны жаўток - чатыры штукі.
-сліўкі густыя - 500 грам
Форму для парфэ вышмаруем вільготным пэндзлікам, высцелем плёнкай і паставім у маразільную камеру. Абрыкосы, выдаліўшы костачкі, узаб'ём у блендэры са 100 грамамі цукру і 1 ст. лыжкай лікёру. Атрыманае пюрэ ўварым напалову. 6 г жэлаціну замочым у халоднай вадзе да набракання, далей растопім на вадзяной лазні, змяшаем з абрыкосавым пюрэ і паставім на гадзіну ў халадзільнік. Для сметанкавай масы 125 грамаў вады змяшаем са 150 грамамі цукру і мякаццю ванілі, якія варым 5 хвілін. 2,5 г жэлаціну замочым у халоднай вадзе, далей распусцім на вадзяной лазні. Яечныя жаўткі змяшаем з 1 ст. лыжкай лікёру і будзем ўзбіваць міксерам 3 хвіліны, дадаючы часткамі сіроп і жэлацін. Паставім посуд з масай у ваду з лёдам і, працягваючы ўзабіваць, дададзім ўзбітыя ў пену сліўкі. Выкладзем масу ў форму, зверху пакладзём абрыкосавае пюрэ і злёгку размяшаем яго, каб атрымаўся мармуровы малюнак. Накрыем і паставім на 12 гадзін ў маразільную камеру. Перад падачай апусцім форму ў гарачую ваду, вымем парфэ разам з плёнкай і перакладзём на талерку. Выдалім плёнку, вытрымаем парфэ 20 хвілін пры пакаёвай тэмпературы, далей нарэжам лустачкамі. Для афармлення можна браць вычышчаныя ад скуркі абрыкосы.
|