Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Дэсерт

    ПАРФЭ З АБРЫКОСАЎ

    -абрыкосы - 600 грам

    -цукар - 250 грам

    -лікёр амарэтто - дзве сталовых лыжкі

    -жэлацін - 8,5 г

    -ваніль - 3 струка ці ванілін на кончыку нажа

    -яечны жаўток - чатыры штукі.

    -сліўкі густыя - 500 грам

     

    Форму для парфэ вышмаруем вільготным пэндзлікам, высцелем плёнкай і паставім у маразільную камеру. Абрыкосы, выдаліўшы костачкі, узаб'ём у блендэры са 100 грамамі цукру і 1 ст. лыжкай лікёру. Атрыманае пюрэ ўварым напалову. 6 г жэлаціну замочым у халоднай вадзе да набракання, далей растопім на вадзяной лазні, змяшаем з абрыкосавым пюрэ і паставім на гадзіну ў халадзільнік. Для сметанкавай масы 125 грамаў вады змяшаем са 150 грамамі цукру і мякаццю ванілі, якія варым 5 хвілін. 2,5 г жэлаціну замочым у халоднай вадзе, далей распусцім на вадзяной лазні. Яечныя жаўткі змяшаем з 1 ст. лыжкай лікёру і будзем ўзбіваць міксерам 3 хвіліны, дадаючы часткамі сіроп і жэлацін. Паставім посуд з масай у ваду з лёдам і, працягваючы ўзабіваць, дададзім ўзбітыя ў пену сліўкі. Выкладзем масу ў форму, зверху пакладзём абрыкосавае пюрэ і злёгку размяшаем яго, каб атрымаўся мармуровы малюнак. Накрыем і паставім на 12 гадзін ў маразільную камеру. Перад падачай апусцім форму ў гарачую ваду, вымем парфэ разам з плёнкай і перакладзём на талерку. Выдалім плёнку, вытрымаем парфэ 20 хвілін пры пакаёвай тэмпературы, далей нарэжам лустачкамі. Для афармлення можна браць вычышчаныя ад скуркі абрыкосы.

    Катэгорыя: Дэсерт | Дабавіў: wawkalaki (02.07.2014)
    Праглядаў: 224 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar