-банан - 1 шт.
-ёгурт – 400 г
-цукар – 250 г
-вішня – 200 г
-сліўкі (узбітыя) – 200 г
-яйка (жаўток) - 6 шт.
-ягады (для ўпрыгожвання) – 100 г
-лікёр Амарэтто - па густу.
Жаўткі і цукар ўзбіваць на вадзяной лазні датуль, пакуль яны не нагрэюцца да тэмпературы цела. Не перагрэць! Астудзіць і, калі сумесь трохі застыне, ўзбіць міксерам са сліўкамі і кансерваванай вішняй. Паставіць масу ў маразілку на адзін дзень пры тэмпературы 18 С. Ў ёгурт дадаць па густу "Амарэтто", змяшаць. Банан ачысціць, разрэзаць па даўжыні на пласціны, пасыпаць цукрам. Запякаць у духоўцы 5 хвілін, пакуль лустачкі не стануць хрумсткімі. Бананавымі чыпсамі, ягадамі і соусам упрыгожыць парфэ
|