-цукар - 1/2 шклянкі
-вада - 1/2 шклянкі
-яйка - 4 шт.
-маліна - 1/2 шклянкі
-смятана – 250 г
-бісквітнае печыва
для соусу:
-цукар - 3 ст.л.
-вада - 1/4 шклянкі
-лікёр - 1 шклянка
Сварыць густы сіроп з цукру і вады і паступова тонкім струменьчыкам уводзіць яго ў расціраемые яечныя жаўткі. Прыгатаваную масу паставіць на слабы агонь і, памешваючы пагатаваць некалькі хвілін, не даючы ёй закіпець. Зняць з агню і мешаць, пакуль не астыне. Працерці маліну, дадаць смятану і злучыць з яечнай сумессю. Выкласці частку крэму ў пакрытую цэлафанам ці пергаментнай паперай форму для кекса, пакласці на яго змочанае ў сіропе бісквітнае печыва, ізноў вышмараваць крэмам, пакрыць печывам. Верхні пласт павінен быць з печыва. Паставіць форму з парфэ ў халадзільнік на 5-6 гадзін (можна на ўсю ноч). Перад падачай перакуліць форму на талерку, пакрыць парфэ тым жа крэмам і ўпрыгожыць смятанай і малінай. Для сіропу 2-3 ст.л. цукру праварыць з чвэрцю шклянкі вады і шклянкай лікёру.
|