- слімакі (паляндвіца) – 400 г
- сталовае віно - 2 шклянкі
- морква - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 3 шт.
- бульба - 400г
- сметанкавае масла - 100г
- салера - па густу
-пятрушка - па густу
-лаўровы ліст - па густу
- соль - па густу
-чорны перац - па густу.
Філе слімакоў прамыць вадой, пасаліць паперчыць, дадаць салеру і пятрушку і 1 гадзіну марынаваць у сумесі роўных аб'ёмаў сталовага віна і вады. Слімакоў выняць з марынаду, абсмажыць у глыбокай патэльні на масле, дадаць вычышчаныя і парэзаныя моркву, бульбу і цыбулю, заліць марынадам, пасаліць па густу і тушыць на слабым агні 1 гадзіну, перыядычна памешваючы. Пры падачы на стол пасыпаць зелянінай
|