- слімакі (паляндвіца) – 400 г
- рэпчатая цыбуля - 2 шт.
- часнык - 2 зубчыка
- сухое віно - 100 мл
- гарчыца - 1 г.л.
- алей - 1 ст.л.
- чорны перац - па густу
- цытрынавы сок - па густу
- тлушч - для смажання
- цытрынавая цэдра (цёртая) - 2 дробкі.
Кавалачкі слімаковай паляндвіцы разрэзаць напалову і суткі вытрымаць у марынадзе, прыгатаваным з віна, цытрынавага соку, гарчыцы, алея, дробна нарэзанай цыбулі і часныку і чорнага перцу. Затым адцадзіць і абсмажыць з моцна разагрэтым тлушчам да з'яўлення скарыначкі. У пакінуты тлушч уліць марынад і трохі вады. Атрыманы соус пракіпяціць і заліць ім абсмажаных слімакоў. Падаваць з салатай у залежнасці ад сезону.
|