Па-першае, эратычныя стравы лепш за ўсё рыхтаваць пад вечкам, на слабым агні, ва ўласным соку ці з даданнем невялікай колькасці вады. Ежу лепш за ўсё рыхтаваць на расліннай "падушцы", гэта значыць на дно посуду ўкладваюць пласт разнастайнай гародніны, нарэзанай саломкай ці лустачкай. На такую "падушку" кладуць пласт мяса ці рыбы, а затым ізноў укладваюць пласт гародніны. Выкладзеную такім чынам страву заліваюць гарачай салёнай вадой і рыхтуюць без перамешвання. Па-другое, неабходна імкнуцца ўжываць паменш мясных (асабліва касцяных) булёнаў. Мясны булён насычаны шкоднымі рэчывамі, якія спрыяюць развіццю розных захворванняў. Лепш нарэзаць мяса маленькімі кавалачкамі і, рыхтуючы суп, варыць яго разам з гароднінай. Па-трэцяе, каштоўнасць прадукта максімальна захоўваецца пры падрыхтоўцы ежы метадам нагрэву і настойвання. Так не руйнуюцца бялкі, не эмульгіруйце тлушчы. Пры метадзе "пульсавага награвання" прадукт трэба нагрэць да 100 градусаў, а затым шчыльна зачыніць посуд вечкам і стамляць да гатовасці. Па-чацвёртае, каша атрымаецца проста незвычайнай, калі змяшаць 5-6 відаў круп і варыць іх адначасова на расліннай "падушцы". У гэтым выпадку арганізм атрымае мноства карысных рэчываў, а смакавыя якасці стравы толькі палепшацца. І яшчэ адно. Эратычны стол павінен быць прыгожым, але галодным, каб не пераесці. Трапезу пачынаюць і сканчаюць сырой гароднінай, травой, карэннямі, рознымі араматычнымі настоямі. Жанчына павінна прыгатаваць такія араматычныя напоі, каб дыханне кахання злучыць з водарамі травы і леса, бо пацалунак вусны ў вусны - самы эратычны і завабліваючы. Каб пацалунак быў сапраўды эрагенна-ўзбуджальным, партнёры могуць выпіць адвар, а вусны злёгку вышмараваць мёдам з мятай. Для падрыхтоўкі адвара, трэба 1 гарбатную лыжку сухой мяты заліць 5 лыжкамі крутога кіпеню і настойваць на працягу 10-15 хвілін. Мёд дадаць па густу.
|