-грыбы - 150 г
-кумпяк свіны сыры - 150 г
- пятрушка - 1 пучок
-цыбуліна невялікая - 1 шт
-масла сметанкавае - 1 ст. лыжка
-сухары паніровачныя з пшанічнага хлеба - 1 кубак
-цэдра цытрыны - 0.5 шт
-яйкі - 1 шт
-перац белы молаты - на кончыку нажа
-соль - 0.5 г. лыжка
-ялавічына кавалкам не меней 6 см таўшчынёй - 750 г
-алей - 4 ст. лыжка
Грыбы прамыем і нарэжам лустачкамі.
Кумпяк, а таксама пятрушку дробна пасячэм,
цыбулю нарэжам дробнымі кубікамі.
Разагрэем сметанкавае масла
і падсмажым на ім кумпяк з грыбамі, цыбуляй і пятрушкай.
Змяшаем іх з паніровачнымі сухарамі, яйкам, соллю і перцам.
У кавалку мяса выражам глыбокую кішэнь
і начынім мяса прыгатаваным фаршам.
Закроем уваход у кішэнь з дапамогай драўляных калыпкоў.
Разагрэем алей і добранька падрумянім на ім фаршаваны ростбіф з усіх бакоў,
затым зменшым тэмпературу і 15 - 20 хвілін патушым,
за гэты час адзін раз перавернем яго на другі бок.
|