-ялавічына - 500-550 г
-яйкі – 1 шт.
-сухары молатыя - 0.5 шклянкі
-тлушч - 50 г
-соль - па густу
-спецыі - па густу
-зеляніна рэзкая - па густу
Тонкі ці тоўсты край, верхнюю ці ўнутраную частку задняй нагі
зачысціць ад плёнак і сухажылляў, нарэзаць папярок валокнаў па
адным кавалку на порцыю, адбіць да таўшчыні 0,5 - 0,6 см і надрэзаць
кончыкам нажа сухажыллі.
Затым пасыпаць соллю і перцам, намачыць у яечным льезоне,
запаніраваць у сухарах і абсмажыць на разагрэтым (да 150 - 160°С)
тлушчы да утварэння светла-карычневай скарыначкі.
Пасля гэтага рамштэкс паставіць на 5 - 8 хвілін у духоўку.
Рамштэкс падаць са складаным гароднінным гарнірам
ці смажанай бульбай.
Страву ўпрыгожыць галінкамі зеляніны.
Дадаткова да рамштэксу можна падаць таксама дольку агурка
ці памідора.
|