-600 г ялавічыны
-1 яйка
-3 ст. лыжкі паніровачных сухароў
-2 ст. лыжкі сметанкавага масла
-2 ст. лыжкі тлушчу
-соль
-чорны молаты перац
Мяса памыць, нарэзаць на парцыённыя кавалкі
таўшчынёй 1 -2 см, адбіць,
пераразаць сухажыллі, пасыпаць соллю, перцам, абкачаць у яйку,
запаніраваць у пшанічных сухарах,
надаць авальна-пляскатую форму з адным завостраным канцом,
пакласці ў разагрэтую патэльню з тлушчам, абсмажыць з двух бакоў.
Да гатовасці давесці ў духоўцы.
Пры падачы паліць растопленым сметанкавым маслам.
Гарніраваць смажанай бульбай,
складаным гароднінным гарнірам ці рассыпістай кашай
|