-ялавічына (тоўсты, тонкі край, верхні кавалак задняй нагі) - 580 г
-яйка - 1 шт.
-сухары - 90 г
-алей ці топленае масла - 50 г
-масла сметанкавае для падачы - 40 г
-спецыі - па густу
Мяса зачысціце ад плёнак і сухажылляў.
Нарэжце на порцыі папярок валокнаў таўшчынёй 1,5-2 см, адбіце,
пасаліце, паперчыце, намачыце ў льезоне
(сумесь яйка з невялікай колькасцю вады ці малака)
і запаніруйце ў сухарах.
Абсмажце мяса на распаленай з раслінным алеем
ці топленым маслам патэльні пры 170 °С абапал
да утварэння скарыначкі, затым давядзіце да гатовасці ў духоўцы.
Гатовасць вызначаюць праколам відэльцы -
яна павінна вольна ўваходзіць у мяса,
а вылучыўшыйся пры гэтым сок павінен быць празрыстым.
Падавайце на талерцы, паліце растопленым сметанкавым маслам.
Для гарніру можна выкарыстоўваць рассыпістыя кашы,
адвараныя бабовыя, смажаныя баклажаны ці бульбу.
Дадаткова падайце свежую ці кансерваваную гародніну.
|