-масла сметанкавае – 1 ст. лыжка
-соль – 1 ст. лыжка
-цытрына - па густу
-малако – 1 ст. лыжка
-перац - па густу
-яйка – 1 шт.
-ялавічына – 600 г
-сухары молатыя – 2 ст. лыжкі
-зеляніна - па густу
-тлушч – 2 ст. лыжкі
Мяса нарэзаць кавалкамі папярок валокнаў таўшчынёй да 1 см,
адбіць, апырскаць цытрынавым сокам.
Затым мяса пасаліць, пасыпаць перцам, намачыць у малацэ,
змяшаным з яйкам, запаніраваць у сухарах
і смажыць да утварэння румянай скарыначкі абапал.
Падаваць з гароднінным гарнірам, мяса паліць сметанкавым маслам,
а гарнір пасыпаць зелянінай.
|