-800-1000 г ялавічыны (з косткай)
-ці 700 г сцягна (без косткі),
-20 г мукі,
-40 г тлушчу,
-перац,
-соль,
-20 г масла.
Мяса абмыць, ачысціць ад плёнак (з кавалка выдаліць костку)
і разрэзаць папярок валокнаў на 4 кавалка.
Кавалкі мяса адбіць па паверхні разрэзу матыкай,
надаўшы ім авальную форму.
Перад пячэннем лустачкі мяса таўшчынёй 1-1,5 см пасаліць,
пасыпаць перцам і мукой.
Можна затым абкачаць у яйку ці льезоне (сумясі яйкі і малака 1:1) і паніраваць у сухарах - гэта па жаданні.
Смажыць на моцна разагрэтым тлушчы абапал па 3-5 хвілін
да утварэння румянай скарыначкі.
Усярэдзіне мяса павінна быць бледна-ружовым,
бо перапражанае мяса сухое і цвёрдае.
Падаваць гэтак жа, як біфштэксы з выразкі.
Перад падрыхтоўкай мяса можна патрымаць
некалькі гадзін у запраўцы з гародніны.
|