-свініна (карэйка) - 800 г
-яйкі - 2-3 шт.
-соль - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-сухары паніровачныя хлебныя - 6-8 ст. лыжак (прыкладна 120 г)
-мука (па жаданні) - 5-6 ст. лыжак
-алей для смажання - колькі сыдзе (каля 150 г)
Мяса для рамштэксу нарэзаць папярок валокнаў на лусты таўшчынёй 1-1,5 см.
Злёгку адбіць.
Пасаліць і паперчыць (прыкладна па 1 дробцы солі і перцу на кожны кавалак).
Яйкі злёгку ўзбіць ў місцы.
Насыпаць у плоскія талеркі сухары і, па жаданні, муку.
Да мукі лепш прыліпае яйка, таму я яе выкарыстоўваю, хоць гэта і "вольнасць".
Мяса абкачаць у муце з двух бакоў.
Затым памачыць мяса ва ўзбітыя яйкі.
Абкачаць у сухарах (таксама з двух бакоў).
На патэльні разагрэць 2 ст. лыжкі алею.
Абсмажваць мяса на сярэднім агні 5-6 хвілін (да залацістага колеру).
Затым рамштэкс перавярнуць і абсмажваць з другога боку яшчэ 5-6 хвілін.
Затым, пры неабходнасці, трэба даліць масла
і смажыць наступную порцыю рамштэксаў. ДЛЯ
ДАВЕДКІ:
Сухары маюць уласцівасць падгараць, пасля кожных дзвюх,
максімум трох абсмажаных порцый, масла (алей)
і сухары трэба старанна прыбіраць з патэльні
і зноў наліваць 1-2 ст. лыжкі масла (алею).
|