-8 рамштэксаў
Марынад
-250 мл сухога чырвонага віна
-60 мл аліўкавага алею
-60 мл таматавага пюрэ
-1 сярэдняя, дробна насечаная цыбуліна
-3 растоўчаных зубчыка часныку
-1/2 г. лыжкі кайенскага перцу
-1/2 г. лыжкі цёртай цытрынавай цэдры
-2 лаўровых ліста
1. У стэйкаў зрэзаць з краёў тлушч
і злёгку адбіць да аднолькавай таўшчыні.
2. Старанна перамяшаць ўсе інгрэдыенты для марынаду.
Рамштэксы пакласці ў плоскую шкляную міску,
паліць марынадам і абкачаць у ім.
Міску зачыніць вечкам і паставіць на ноч у прахалоднае месца,
стэйкі некалькі разоў перавярнуць.
3. Рамштэксы дастаць з марынаду
і абсмажыць з кожнага боку на працягу 6-8 хвілін,
пры неабходнасці вышмараваць пакінутым марынадам.
Парада:
Тлушч, які вы зразалі з мяса,
выкарыстоўвайце для змазвання рашоткі ці патэльні грылю.
Для гэтага насячыце тлушч на відэлец з доўгім тронкам
і пратрыце тлушчам рашотку ці патэльню грылю.
Дзякуючы гэтаму мяса не прылепіцца да іх падчас абсмажвання.
|