-цяляціна паляндвіца - 1 кг
-мука - 1 ст. лыжка
-віно белае сталовае – 1 шклянка
-цыбуля - 6-7 шт.
-тлушч для пячэння - колькі сыдзе
-соль - па густу
-перац - па густу
1 кг цяляціны ад паляндвічнай часткі нарэзаць на 5-6 кавалкаў,
адбіць іх, пасаліць і абсмажыць, як біфштэкс.
У пакінутым тлушчы падсмажыць 1 ст. лыжку мукі,
развесці 1 шклянкай белага сталовага віна
і невялікай колькасцю вады ці булёна,
пасаліць, пасыпаць чорным молатым перцам і давесці да кіпення.
Ачысціць і нарэзаць лустачкамі 6-7 галовак цыбулі.
Цыбулю смажыць часткамі на патэльні ў 4-5 ст. лыжках тлушчу
да утварэння залацістага колеру.
Мяса паскладаць на талерку і заліць соусам.
Зверху горкамі раскласці падсмажаную цыбулю.
Падаваць з салатай з чырвоных памідораў ці перцу.
|