-рыба (паляндвіца) – 600 г
-соль - па густу
-молаты перац - па густу
-мука пшанічная – 60 г
-сметанкавае масла – 60 г
для цыбулі:
-рэпчатая цыбуля – 700 г
-соль - па густу
-мука пшанічная – 30 г -
алей - 1 л
-бульба (смажаная) – 500 г
-морква (ў масле) – 250 г
-цытрына - 1 шт.
-сметанкавае масла – 50 г.
Падрыхтаванага сома прамыць, разрабіць на паляндвіцу,
прамыць і нарэзаць на кавалкі таўшчынёй 2 см.
Кавалкі злёгку адбіць, надаўшы прастакутную форму,
пасыпаць соллю і молатым чорным перцам, абкачаць у муце
і абсмажваць на разагрэтай з маслам патэльні да румянай скарыначкі.
Падрыхтоўка цыбулі:
цыбулю ачысціць, прамыць і нарэзаць паўколамі, пасыпаць соллю
і мукой, затым стрэсці муку і апусціць у гарачы фрыцюр.
Смажыць да залацістага колеру, выняць шумоўкай на сіта,
даць сцячы тлушчу.
Гатовы рамштэкс пакласці на талерку
і паліць растопленым сметанкавым маслам.
Зверху на рамштэкс пакласці смажаную цыбулю,
а вакол - гарнір.
Гарнір:
смажаная бульба, морква з маслам і долькі цытрыны.
|