-рамштэкс мясны па-царску - 700 г
-цёмнае піва - 0,5 л
-рэпчатая цыбуля - 2 буйныя галоўкі
-вострая гарчыца - па густу
-белы хлеб - 5 лустачак
-чорны перац - 3 гарошыны
-соль - па густу
-чорны перац - па густу
1. Цыбулю нарэжце паўколамі. Рамштэксы пасаліце і паперчыце абапал.
2. Старанна і багата вышмаруйце рамштэксы гарчыцай, уціраючы яе ў мяса.
3. На дно казана выкладзіце пласт цыбулі, далей рамштэксы ў гарчыцы ў адзін пласт.
4. Так чаргуйце пласты цыбулі і мяса, каб верхнім пластом апынулася цыбуля.
5. Заліце мяса з цыбуляй цёмным півам. Пакладзіце ў казан гарошыны чорнага перцу.
6. З кавалачкаў хлеба зрэжце скарыначку і вышмаруйце іх гарчыцай абапал.
7. Выкладзіце лустачкі хлеба на мяса ў піве.
8. Зачыніце казан вечкам і давядзіце піва да кіпення, зменшыце агонь
і тушыце да мяккасці мяса і растварэння хлеба ў соусе (40-60 хвілін).
9. Перыядычна палівайце хлеб соусам падчас тушэння.
10. Падавайце рамштэксы з адваранай бульбай.
|