для запяканкі:
- 750 г нерассыпчатай бульбы,
- 250 г цукіні,
- 1 зубчык часныку,
- 100 г цёртага сыра,
- 1 ст. лыжка здробненых сухароў,
- 1 г. лыжка молатай папрыкі,
- соль,
-перац,
- мушкатавы арэх,
- 25 г растопленага сметанкавага масла,
- 200 г слівак.
для мяса:
- 4 рамштэксы,
- 2 ст. лыжкі алею,
- расцёртае з насечанай зелянінай сметанкавае масла,
- пятрушка.
Ачысціць бульбу і нарэзаць тонкімі лустачкамі.
Цукіні нарэзаць лустачкамі па 5 мм таўшчынёй.
Ачысціць зубчык часныку і здрабніць.
Сыр, сухары і папрыку змяшаць.
Злёгку вышмараваць тлушчам плоскую форму,
пасыпаць яе часныком, выкласці бульбу і цукіні пластамі.
Кожны пласт пасыпаць сырнай сумессю, соллю, перцам
і мушкатавым арэхам, зверху засыпаць таўсцейшым пластом сыра.
Апырскаць запяканку маслам і заліць сліўкамі.
Запякаць без вечка пры 600 Вт 5 хвілін, затым накрыць вечкам
і запякаць 20 хвілін да гатовасці.
Рамштэксы паперчыць і абсмажыць у разагрэтым масле на патэльні з кожнага боку прыблізна па 3 хвіліны ў залежнасці ад таўшчыні кавалка.
На мяса пакласці кавалачкі зялёнага масла і падаць з гародніннай запяканкай.
Можна ўпрыгожыць зелянінай.
|