- ялавічына (тонкі і тоўсты край) – 155 г
- тлушч – 4 г
- масла сметанкавае – 5 г
- гарнір – 150 г
- хрэн (корань) – 15 г
- мясны сок – 50 г
- перац.
Мяса - выразку, спінную і паяснічную часткі - пасыпаць соллю. перцам,
пакласці ў сатэйнік ці бляху з вельмі гарачым тлушчам так, каб паміж
кавалкамі мяса былі інтэрвалы не меней 0.5см,
і абсмажыць на моцным агні да утварэння скарыначкі.
Пасля гэтага давесці ростбіф да гатовасці ў духавай шафе на працягу
20-30 хвілін (у залежнасці ад велічыні кавалкаў мяса),
паліваючы праз кожныя 10-15 хвілін тлушчам, на якім ён смажыцца.
Тлушч пакінуты пасля смажання мяса, нагрэць на слабым агні
і калі вада выпарыцца, зліць.
Атрыманы мясны сок працадзіць.
Гатовае гарачае мяса нарэзаць папярок валокнаў
па 2-3 кавалачка на порцыю, узбоч паскладаць габляваны хрэн,
бульбу (адвараную ці смажаную) ці складаны гароднінны гарнір,
які складаецца з 2-3 відаў гародніны і бульбы.
Паліць мясным сокам і сметанкавым маслам.
|