-1 кг ялавічыны,
-2 ст. л. сметанкавага масла,
-1 кг кветкавай капусты,
-100 г вяндліны,
-цыбуля,
-2 вялікіх банана,
-1 г. л. соуса чылі,
-1 кубік мяснога булёна,
-2 ст. л. смятаны,
-2 ст. л. крухмалу,
-зеляніна мяты,
- зеляніна шалвеі,
- зеляніна салеры,
-молаты чорны перац,
- соль.
Мяса памыйце, вытрыце насуха сурвэткай, пакладзіце на патэльню з растопленым сметанкавым маслам, змесціце ў духоўку і смажце 15 хвілін. Пасля гэтага пасаліце, паперчыце і яшчэ 15 хвілін смажце, увесь час паліваючы сокам, якія вылучаеццв падчас смажання. Кветкавую капусту адварыце ў падсоленай вадзе да гатовасці і астудзіце, разбярыце на суквецці. Цыбулю пачысціце і парэжце. Бананы парэжце кружочкамі. Развядзіце булённы кубік у 1/2 літра вады, давядзіце да кіпення, пакладзіце ў яго цыбулю, бананы і праварыце некалькі хвілін. Затым дадайце ў булён смятану і добра перамяшайце. Пасля гэтага ўсыпце крухмал, варыце булён да загусцення, дадайце соус чылі. Вяндліну дробна нарэжце і выкладзіце ў атрыманы соус. Перад падачай да стала, выкладзіце ростбіф на талерку, заліце соусам і пасыпце зверху здрабнёнай зелянінай мяты, шалфеі і салеры.
|