-1 кг ялавічыны,
-2 цыбуліны,
-250 г струкавага перцу,
-100 г памідораў,
-50 г вэнджанага сала,
-3 яйкі,
-100 г смальца,
-250 г смятаны,
-1 сталовая лыжка мукі,
-молаты чырвоны салодкі перац,
-молаты чорны перац,
-соль.
Мяса наразаюць так, каб атрымаліся вялікія лустачкі, якія адбіваюць асцярожна, каб нідзе не парвалася. Сала наразаюць дробнымі кубікамі. Траціну дробна нарэзанай цыбулі адкладаюць. Мяса абсмажваюць у смальцы абапал, а ў гэтым жа тлушчы тушаць дзве трэціх часткі цыбулі.
У патэльні выпальваюць з сала тлушч, дадаюць тушаную цыбулю і працягваюць тушыць да мяккасці. Затым дадаюць нарэзаныя кавалачкамі перац і памідоры, тушаць да гатовасці, пад канец убіваюць яйкі і трымаюць на агні, пакуль яны не згуснуць. Здымаюць з агню.
Абсмажанае мяса соляць, накладваюць на яго (на 2-8 см ад краёў) гароднінную масу ў яйках, згортваюць у рулон і перавязваюць па спіралі ніткай. Пасыпаюць паверхню соллю, абкочваюць у муце. У судку саграваюць тлушч і на моцным агні абсмажваюць мяса з усіх бакоў.
Затым дадаюць траціну адкладзенай цыбулі, молаты чырвоны перац, заліваюць 150 г гарачай вады і пад вечкам тушаць на ўмераным агні да гатовасці, затым мяса вымаюць.
Да соку дамешваюць смятану з мукой і кіпяцяць 4-5 хвілін., працэджваюць, кладуць у гэты соус мяса і вараць яшчэ 5-6 хвілін. Мяса наразаюць лустачкамі і заліваюць соусам.
|