-выразка ялавічная - 1 кг
-масла сметанкавае - 2 ст. лыжкі
-пернік - 100 г
-алей - 2 ст. лыжкі
-крухмал - 2 г. л.
-разынкі светлыя - 100 г
-какосавая габлюшка - 100 г
-каньяк - 1 чарка
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Пернікі пакрышыце, змяшайце з какосавай габлюшкай, разынкамі,
заліце каньяком, дадайце трохі вады.
Пакіньце сумесь на 1 гадзіну.
Мяса вымыйце, насуха вытрыце сурвэткай,
пакладзіце на разагрэтую патэльню з растопленым сметанкавым
маслам, змесціце ў духоўку і смажце 15 хвілін,
затым пасаліце, паперчыце і смажце яшчэ 15-20 хвілін, увесь час
паліваючы ростбіф вылучыўшымся падчас смажання сокам.
Гатовы ростбіф парэжце на тоўстыя лустачкі, заліце пернікавай масай
і змесціце ў духоўку яшчэ на некалькі хвілін.
|