-мяса ялавічнае (выразка) – 400 г
-мука пшанічная – 40 г
- свіны тлушч – 80 г
- соль па густу
для марынаду:
- цыбуля рэпчатая - 1-2 цыбуліны сярэдняга памеру
- морква - 2-3 шт.
- корань салеры – 80 г
- корань пятрушкі – 80 г
- алей – 80 г
- цукар - 2 ст. л.
- лаўровы ліст - 1 шт.
- молаты чорны перац і духмяны перац па густу
Спачатку рыхтуецца марынад: гародніну дробна наразаюць, дадаюць цукар, алей, перац і ўсё старанна змешваюць датуль, пакуль не пачне вылучацца гароднінны сок. У гатовы марынад паскладаць кавалачкі мяса і паставіць у прахалоднае месца на суткі.
Праз 24 гадзіны мяса ачысціць ад гародніны, запаніраваць у муце і абсмажыць у патэльні на моцна разагрэтым свіным тлушчы з усіх бакоў. Затым на 15-20 хвілін патэльню з мясам паставіць у духоўку (сачыце, каб мяса ўсярэдзіне было ружовым).
Гатовы ростбіф нарэзаць тонкімі лустачкамі ўздоўж валокнаў, паскладаць на летнюю талерку і паліць сокам, які ўтварыўся пры смажанні. У якасці гарніру падыдзе бульба (смажаная ці пюрэ), гародніна і гароднінная салата.
|