-ялавічная выразка вагой каля 2 кг,
-2 ст. л. алею,
-1/2 шклянкі соевага соусу,
-5 ст. л. вустэрскага соусу,
-3 зубчыка часныку,
- жменя лісцяў базіліка,
-дробка сушонага арэгано,
-соль,
- чорны перац,
-1/2 шклянкі цукру.
Для соусу:
-300 г маянэза,
-2 ст. л. крупчастай гарчыцы,
-1/2 г. л. вустэерскага соусу,
-/4 г. л. кайэнскага перцу.
Выразку ачысціць ад плёнак, вышмараваць з усіх бакоў паловай масла, даць пастаяць 10 хвілін, затым нацерці соллю і перцам і абсмажыць на моцна разагрэтым грылі на працягу 5 хвілін, перагортваючы кавалак кожныя 30 сек. Змясціць у духоўку, разагрэтую да 90 С.
Цукар насыпаць на халодную патэльню, ўліць 4 ст. л. вады. Паставіць на агонь. Рыхтаваць, пакуль цукар не ўтворыць карамель, каля 5 хвілін. У форму для запекання ўліць пакінутае масла, соевы і вустэрскі соусы, усыпаць арэгано, базілік, раздушаныя зубчыкі часныку, перамяшаць.
Ўліць кіпячую карамель, узбоўтаць. Пакласці гарачае мяса ў форму з марынадам, перавярнуць яго некалькі разоў, каб сумесь пакрыла кавалак з усіх бакоў. Накрыць фальгой. Пакінуць мяса марынавацца не на 7 гадзін. Перагортваць кожныя 30-40 хвілін.
Прыгатаваць соус, змяшаўшы ўсе яго інгрэдыенты. Гатовае мяса абсушыць, парэзаць тонкімі лустачкамі папярок цягліцавых валокнаў. Падаваць халодным з соусам.
|