-4 кавалка ялавічыны па 150-160 г,
-120 г цыбулі,
-1 гарбатная лыжка молатага чырвонага перцу,
-100 г таматавага соку,
-2 струка салодкага зялёнага перцу,
-80 г тлушчу,
-500 г нарэзанай тонкімі долькамі бульбы,
-трохі воды,
-кмен,
-соль.
Мяса адбіваюць абапал. На адлегласці 1 см надразаюць краі, соляць і смажаць у гарачым тлушчы. Асобна падрумяньваюць у тлушчы дробна нарэзаную цыбулю, змешваюць з чырвоным перцам, таматавым сокам і вадой, кладуць туды смажанае мяса і, накрыўшы вечкам, тушаць да паўгатовасці. Затым дадаюць бульбу і вараць. Калі трэба, даліваюць ваду. Разам з бульбай кладуць трохі кмена і зялёны перац.
|