-ялавічына - 500 г
-бульба - 6 шт.
-памідоры - 4 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-алей - 2 ст. лыжкі
-масла топленае - 1 ст. лыжка
-чабор - 0.5 г. л.
-соль - па густу
-перац - па густу
Мяса прамываюць, соляць, перчаць і смажаць цэлым кавалкам
з усіх бакоў у алеі да залацістай скарыначкі.
Затым кладуць у духоўку на рашотку, падстаўляюць пад яе бляху
і смажаць мяса на працягу 40 хвілін.
Вычышчаную цыбулю наразаюць кубікамі і пасеруюць у топленым
масле, дадаюць вычышчаныя ад скуркі і нарэзаныя кубікамі памідоры,
лаўровы ліст і тушаць усё на працягу 20 хвілін на слабым агні.
За 5 хвілін да гатовасці дадаюць чабор, соль і перац.
Гатовым соусам паліваюць ростбіф і пакідаюць яго
ў разагрэтай выключанай духоўцы на 10-15 хвілін.
Бульбу чысцяць, разразаюць кожны клубень на 4 часці
і адварваюць у падсоленай вадзе.
Гатовы ростбіф наразаюць папярок валокнаў,
паліваюць соусам і гарніруюць бульбай.
|